Selecteer een pagina

Ingrediënten

 

500g vis (dorade, of harder)

1 citroen in parten

2 verse artisjokken

1 jonge venkelknol

2 el venkelzaad

2 tenen knoflook

200 ml olijfolie

Bereiding

 

 

Zet een schaal met ruim water met de citroenparten erin klaar.

Maak de artisjokken schoon.

Snijd vanaf de bovenkant ¾ af  tot op het hooi.

Snijd zo mooi mogelijk langs het vruchtvlees en schil ook de onderkant van de bodem zodat er geen groen meer overblijft.

Schep het hooi er met een lepel uit.

Halveer de Artisjokbodems en leg ze direct in het citroenwater.

Maak de venkel schoon, snijd in parten en bewaar ook in het citroen water.

Rooster het venkelzaad 1min. in een hete droge koekenpan.

Stamp in een vijzel de knoflook met het venkelzaad en wat grof zeezout fijn, voeg de olijfolie toe en wrijf tot een grove pasta’.

Breng ruim water met zout aan de kook, kook de groenten 2 min., giet af en laat goed uitlekken.

Verhit een grote grilpan  of grilplaat en rooster de uitgelekte groente 3-4 min. Maak enkele inkepingen in de vis en bestrijk hem licht met wat venkel-knoflookolie, ook in de buik.

Rooster de vis naast de groenten 5-8 min. aan elke kant, afhankelijk van de dikte van de vis. Serveer de vis en de groenten en sprenkel de rest van de venkel-knoflookolie er royaal overheen.

 

Bereiden  ongeveer 50 minuten.