Selecteer een pagina

Ingrediënten

 

125 gram zachte gezouten boter
2 eetlepels verse dragon, fijngehakt
1 theelepel geraspte sinaasappelschil
Citroenpeper
4 vastkokende aardappelen
4 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
Grof zeezout, 4 trosjes met kerstomaatjes
4 zeebaarsfilets, 25 gram boter

Bereiding

 

Meng in een kom de boter met de dragon, sinaasappelschil en citroenpeper naar smaak.

Schep de boter op een stuk plastic folie, wikkel het folie rond de boter en draai de uiteinden dicht zodat een worstje ontstaat.

Laat de boter in de koelkast in 2 uur opstijven.

Schil de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes.

Schep de aardappelplakjes in een kom om met 1 eetlepel basilicumolie.

Verdeel de aardappelen in een dunne laag over vier hitte bestendige borden en strooi er wat zeezout en peper over.

Druppel er nog wat olijfolie over.

Schuif de borden in de oven en bak de aardappelen in 15 minuten bruin en gaar.

Leg op elk bord een trosje tomaatjes erbij, druppel daar wat olijfolie over en schuif de borden weer in de oven.

Rooster de tomaatjes 3-5 minuten tot de velletjes openbarsten.

Wrijf de visfilets in met zout en citroenpeper.

Verhit de boter in een koekenpan en leg de visfilets met de velkant in de pan.

Bak de filets 3 tot 4 minuten, keer ze en bak ook de andere kant goudbruin.

Neem de borden uit de oven en leg de zeebaarsfilets op de aardappeltjes naast de tomaatjes.

Verwijder het folie rond de dragonboter en snijd de boter in plakjes.

Leg op elke vis 2 plakjes dragonboter. Serveer direct.