Selecteer een pagina

Ingrediënten

 

Een paar flinke palmkoolbladeren
2 eetlepels pijnboompitten
scheut olijfolie
1-2 knoflooktenen
wat verse bieslook of lente ui
stukje harde schapenkaas
½ deciliter groente bouillon

Bereiding

 

Rooster de pijnboompitten even in een droge pan, bijblijven tot ze mooi bruin zijn.

Was de palmkool en sla de bladeren droog.

Snij de nerf eruit en snij de palmkool in dunne repen ( 2cm ). Je kunt ze 10 min. voorstoven.

Snij de knoflook grof en meng ze met de verse bieslook / lente ui.

Verwarm een grote wok( pan) op hoog vuur.

Verwarm een scheut olijfolie en doe alle gesneden palmkool erdoor.

Na 5 min. goed bakken en roeren wordt de palmkool zacht, en voegt men de gesneden knoflook, lente ui / bieslook toe.

Nog 3 min. doorbakken en daarna geroosterde pijnboompitten toevoegen.

Aan het eind de groente bouillon toe voegen, doorroeren en op smaak brengen met vers gemalen peper en zeezout.

Palmkool serveren met geraspte kaas en eventueel serveren met verse pasta.