Selecteer een pagina

Ingrediënten

3 grote stevige aubergines

olijfolie

1 ui, fijngehakt

1 teen knoflook in plakjes gesneden

1 volle theelepel gedroogde oregano

1 kg verse rijpe tomaten (of 2 blikken van 400 gr gepelde tomaten)

zeezout & peper

een beetje wijnazijn

een flinke hand basilicum

4 flinke handen Parmezaanse kaas

2 handen broodkruim

beetje verse oregano, alleen de blaadjes, gehakt

indien gewenst een bol buffelmozzarella 150 gram

Bereiding

 

Snij de aubergines in plakken van 1 cm dik.

Laat de grillpan heet worden.

Doe 2-3 scheuten olijfolie in de koekenpan op een matig vuur.

Bak hierin de uitjes, knoflook, gedroogde oregano in 10 minuten zacht en de knoflook lichtbruin.

Ontvel ondertussen de tomaten door ze in te kruisen en een minuut in kokend water te leggen, het vel kun je er nu zo vanaf trekken.

Knijp de pitjes eruit en snij het vruchtvlees in stukjes.

Doe de tomaten bij het ui-knoflook mengsel.

Roer het door en laat het met de deksel op de pan 15 minuutjes pruttelen.

Rooster de aubergines tot ze aan beide kanten iets geblakerd zijn en leg ze op een bord.

Breng de tomaten als ze licht ingekookt zijn en lekker zoet zijn op smaak met zout & peper, een scheutje wijnazijn en basilicum.

Je kunt de saus zo gebruiken of eerst pureren.

Zet de oven op 180 graden.

Doe in een ovenschaal van ca 25 x 12 cm eerst een dun laagje tomatensaus, daarna een dun laagje Parmezaanse kaas en een enkele laag aubergineplakken.

Herhaal de laagjes tot alle ingrediënten op zijn.

Je eindigt met een laagje saus en flink  wat Parmezaanse kaas.

Hussel de broodkruim, de gehakte oregano en een beetje olijfolie en strooi dit op de Parmezaanse kaas.

Bovenop eventueel de mozzarella.

Zet de schaal ca 30 minuten in de oven tot de bovenkant lekker knapperig en goudbruin is.