Selecteer een pagina

Ingrediënten

 

600 g (nieuwe!) vastkokende aardappels

500 g gerookte zalm

Sap en rasp van 1 biologische citroen

Olijfolie extra vierge

½ bosjes verse dille, blaadjes geplukt en gehakt

200 ml volle yoghurt of Griekse yoghurt

Paar takjes verse basilicum, blaadjes geplukt en gescheurd

Bakje tuinkers

1 verse rode peper, zaadjes verwijderd in dunne ringetjes

 

 

 

 

Bereiding

 

Kook de aardappels in kokend water met zout in 15-18 minuten gaar.

Giet de gekookte aardappels af en halveer ze.

Schep een beetje citroensap, een scheut olijfolie, de gehakte dille en een snufje zeezout en wat versgemalen zwarte peper door de aardappels.

Schep ze op een schaal en verdeel de gerookte zalmmoten in stukjes erover.

De zalm kun je ovenverwarmd op de aardappeltjes leggen en worden daardoor lauwwarm.

Breng de yoghurt op smaak met wat zeezout en versgemalen zwarte peper en meng de citroenrasp en een beetje citroensap erdoor.

Lepel de yoghurt over de zalm, bestrooi er wat basilicum, tuinkers en rode peper door en serveer!

 

Nieuwe Hollandse aardappeltjes, bij ons vers van het land!