Selecteer een pagina

Ingrediënten

 

 

50 g langkorrelige rijst

80 ml olijfolie

3 preien

3 courgettes, grof geraspt

2 tenen knoflook

3 el gehakte munt

2,5 el gehakte dille

8 eieren geklopt

150 g gemarineerde fetakaas, verkruimeld

Rode uiringen en tomaatreepjes, voor erbij.

Bereiding

 

Verwarm de oven op 180 graden, vet een ovenvaste schaal in van 1 liter inhoud.

Kook de rijst 8 min. In kokend water met zout.

Giet af en spoel even onder koud water.

Verhit de helft van de olie, bak de prei op laag vuur 7-8 min. Of tot de prei zacht is.

Voeg courgette en knoflook toe, bak 1-2 min, voeg rijst, munt, dille, eieren en feta toe en breng op smaak met zout en peper.

Schep in de ovenschaal en bak 30 min. Of tot de omelet goudbruin en stevig is.

Roer de ui en de tomaat door de rest van de olie en leg op de omelet.

Serveer met groene salade.

Bereiden 40 min / oven 30 min.